skip to Main Content

Bekijk hier al onze activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaarvergadering 2020 te Leerdam (uitgesteld)

18 april @ 09:45 - 16:30

Op zaterdag 18 april zal onze jaarvergadering gehouden worden in Leerdam, waar we te gast zullen zijn in de oude kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal. Onderdelen van deze jaarvergadering zijn onder meer een lezing, een rondleiding door de oude kristalfabriek, waarbij we onder meer de meesterglasblazers aan het werk zullen zien, en een algemene ledenvergadering.

Sinds 1878 worden er in de Leerdamse Kristalfabriek prachtige kunst- en sierobjecten vervaardigd. Alle objecten van Royal Leerdam Crystal worden met de hand gevormd en met de mond geblazen van 100% Crystal Supérieur, de meest zuivere kristalsoort van Europa. Alles volgens oude tradities, maar naar hedendaags ontwerp. De meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal staan garant voor de uitzonderlijke kwaliteit van de producten die niet voor niets hun weg vinden naar onder meer het Koninklijk Huis.
Bij Royal Leerdam Crystal staat design al meer dan honderd jaar hoog in het vaandel. De reputatie van de glas- en kristalfabriek is internationaal gevestigd door beroemde ontwerpers als Berlage, Lloyd Wright en Andries Copier. Vandaag de dag werken ze samen met moderne kunstenaars en ontwerpers zoals Siem van der Marel, Menno Jonker en Peter Bremers. Ook designobjecten van gastontwerpers als Marcel Wanders, kunstschilder Ans Markus en schoenenontwerper Jan Jansen sieren de collectie. Zij bepalen mede de uitstraling van Royal Leerdam Crystal en staan garant voor de prachtigste Leerdam Unica en Leerdam Serica.
Op de website van de kunstbus vindt u nog meer informatie over de historie van Royal Leerdam.

Programma

09.45 – 10.30 uur: inloop met koffie, thee en iets lekkers
10.30 – 12.30 uur: besloten deel jaarvergadering
Tijdens het besloten deel van de jaarvergadering zal het bestuur verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en de plannen voor 2020 ontvouwen. De introducees kunnen het Glasmuseum bezoeken, of Leerdam.
12:30 – 13:30 uur: lunch
13:30 – 14:45 uur: lezing door dr. Ingo Piepers (klik hier voor meer informatie)
15.00 – 16.00 uur: rondleiding door de oude kristalfabriek
Circa 16.00 uur: afsluitend drankje.

Deelname voor de hele dag inclusief lunch is gratis voor leden en één introducé.

Aanmelden
Aanmelden voor zaterdag 18 april kan door u in te schrijven via het inschrijfformulier vóór 22 maart 2020.

Locatie en bereikbaarheid
Royal Leerdam Crystal
Lingedijk 8
4142 LD Leerdam

Openbaar vervoer
Vanaf Station Leerdam is De Kristalwinkel via de gezellige binnenstad van Leerdam prima te voet bereikbaar. U steekt vanaf het Station rechtdoor over (over het Reilinghplein), u gaat op de kruising bij de kerk rechtsaf, daarna volgt u het pad onder de Lingebrug door, aan uw rechterhand ligt de Glasfabriek Leerdam met op het parkeerterrein De Kristalfabriek. Looptijd circa 12 minuten.

Auto
Royal Leerdam Crystal ligt op het terrein van de Glasfabriek Leerdam. Wij adviseren u een routebeschrijving mee te nemen, omdat niet alle navigatiesystemen het adres Lingedijk 8 te Leerdam kennen. Klik hier voor een routebeschrijving.
Er is gratis parkeergelegenheid voor De Kristalwinkel. Even verderop aan de Lingedijk ligt een gratis parkeerterrein, ook geschikt voor bussen. Looptijd circa 3 minuten.

Namens de AVOU,
Marianne Elderman (bestuurslid)

Gegevens

Datum:
18 april
Tijd:
09:45 - 16:30
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Back To Top