skip to Main Content

Bekijk hier al onze activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jaarvergadering 2020 te Maarssen

14 november @ 09:45 - 16:15

Op zaterdag 14 november zal onze jaarvergadering worden gehouden in Maarssen. We zijn die dag te gast bij Buitenplaats Doornburgh. Onderdelen van deze jaarvergadering zijn onder meer een lezing, een rondleiding door Priorij Emmaus en de algemene ledenvergadering. Buitenplaats Doornburgh zorgt voor passende hygiënemaatregelen, zodat we in alle veiligheid van de buitenplaats kunnen genieten!

De Amsterdamse koopman Jan Claesz. Vlooswijck kocht in 1623 het stuk grond waarop Doornburgh gebouwd zou worden. Daarna werd Hendrick de Beijer de nieuwe eigenaar, die het in 1653 weer doorverkocht aan Pieter Brugman, inclusief een erop aanwezige hofstede. Toen Johan van Eegeren het twee jaar later overnam was er inmiddels sprake van een buitenplaats.
In opdracht van de Reguliere Kanunnikessen van het Heilig Graf is in 1966 een priorij gebouwd op de buitenplaats Doornburgh: Priorij Emmaus, naar een ontwerp van de architect Jan de Jong. Het gebouw heeft de kenmerkende stijl van de Bossche School. Dit nieuwe klooster werd in 1966 ingewijd door kardinaal Alfrink. Het 17e-eeuwse buitenhuis Doornburgh wordt sindsdien gebruikt als gastenhuis. Het klooster, dat al op de gemeentelijke monumentenlijst van de voormalige gemeente Maarssen stond, is in 2013 geplaatst op de top-90 van het Beschermingsprogramma Wederopbouw 1959-1965. Het werd vervolgens in 2016 opgenomen in het register van rijksmonumenten waarin de oudere gebouwen van de buitenplaats al eerder een plek vonden.

Het programma
09.45 – 10.30 uur: Inloop met koffie en iets lekkers
10.30 – 12.30 uur: Besloten deel jaarvergadering (de introducees kunnen de tentoonstelling in het museum, het park of het dorp Maarssen bezoeken)

Tijdens het besloten deel van de jaarvergadering zal het bestuur verantwoording afleggen over het afgelopen jaar en de plannen voor 2020 en 2021 ontvouwen.

12:30 – 13:30 uur: Lunch
13:30 – 14:45 uur: Lezing Ingo Piepers en presentatie van zijn nieuwe boek ‘De onvermijdelijkheid van een nieuwe wereldoorlog’
14.45 – 15.00 uur: Drankje
15:00 uur: Rondleiding Priorij
Circa 16.15 uur: Afsluitend drankje

Locatie en bereikbaarheid
Deelname voor de hele dag inclusief lunch is gratis voor leden en één introducé. Opgave voor bijwonen van deze dag kan tot uiterlijk 1 november via het online inschrijfformulier.
Let op! De aanmeldingen voor de eerder geplande ALV in Leerdam zijn vervallen. Wilt u zich dus ook aanmelden als u dat al eerder gedaan heeft?

Locatie en bereikbaarheid
Buitenplaats Doornburgh
Diependaalsedijk 17
3601 GH Maarssen
De hoofdentree van de buitenplaats bevindt zich aan Diependaalsedijk 17. Voor voetgangers en wandelaars is het echter ook mogelijk om Doornburgh via het monumentale hek aan de rivier de Vecht te betreden.

Bereikbaarheid met de fiets
Vanuit Utrecht fiets u in ongeveer 25 minuten naar Doornburgh. Fietsen kunnen op de buitenplaats worden geparkeerd.

Bereikbaarheid met de auto
Doornburgh ligt vlakbij Utrecht. Vanaf Amsterdam is Doornburgh binnen een half uur te bereiken.
De buitenplaats ligt op een klein uur rijden van Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Arnhem.
LET OP: het adres voor de navigatie is: Diependaalsedijk 17, Maarssen
Op de buitenplaats is beperkte parkeergelegenheid aanwezig.

Bereikbaarheid met het OV
Maarssen is goed met de trein te bereiken. Vanaf Station Maarssen is het slechts 7 minuten fietsen naar Doornburgh per OV-fiets.
Ook vertrekt vanaf Utrecht Centraal en station Maarssen bus 12 richting Oog in Al via Zuilen, halte Kaatsbaan. Vanaf halte Kaatsbaan is het 5 minuten lopen naar Doornburgh.

Namens het AVOU bestuur
Marianne Elderman (bestuurslid)

Gegevens

Datum:
14 november
Tijd:
09:45 - 16:15
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Back To Top