skip to Main Content

Bekijk hier al onze activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Fort en ROC

11 mei @ 10:30 - 16:30

€10

Op 11 mei 2019 brengt de AVOU een bezoek aan Fort Asperen, een van de forten van de Hollandse Waterlinie. Hier, in het kader van techniek en horeca onderwijs verricht ROC Rivor onderhoud en restauratie aan het fort (voor studenten techniek) en runt zij een horecagelegenheid, met evenementen.

 

Fort Asperen en ROC Rivor

Enthousiast zal ons verteld worden over de strategie en het beroepsonderwijs van een ROC en in het bijzonder dat in de regio Rivierenland. Er zal worden ingezoomd op een innovatief onderwijsconcept van de Tech Express waarin omgekeerd leren, modulair onderwijs en een samenwerkingsverband met diverse leerbedrijven maar ook de stichting Werkbedrijf Hollandse Waterlinie de kern vormen. Daarnaast kunnen we werk van jonge ambachtsmensen in de praktijk zien. Uiteraard komt het fort zelf met een toer ook aan bod, waarbij we kennis maken met zijn rijke geschiedenis.

Het Fort bij Asperen is een torenfort en werd gebouwd vanaf 1840 en bood ooit huisvesting en bescherming aan soldaten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als onderduikadres. De toren is van zwaar metselwerk, heeft een doorsnede van 33 meter en bestaat uit 3 verdiepingen. De buitenmuren zijn wel 1,5 meter dik. Laat u rondleiden in het Fort en ontdek de geschiedenis van haar (oud-)bewoners, de kunsttentoonstellingen of het verhaal van de nieuwe koepel op het Fort.

Na de lunch zullen we de benen streken en genieten van de Linge en de fruitbomen die in mei in bloei staan. Het is een korte rondwandeling. De afsluiting zal bij de Taveerne zijn.

Wij hopen u te mogen verwelkomen!

 

Programma

10:30 uur- 11:00 uur       Ontvangst koffie/thee en een verse muffin
11:00 uur – 13:00 uur      Uitleg en een presentatie Leerwerkbedrijf en onderwijs
13:00 uur – 14: 00 uur     Soldatenlunch
14:00 uur – 16:00 uur      Wandeling langs De Linge
16:00 uur – 16:30 uur      Nagenieten van de dag met drankje.


Locatie en bereikbaarheid

Taveerne
Langendijk 60
Acquoy

Auto’s kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats.

Met de trein kunt u naar station Leerdam omvervolgens buurtbus 260 naar Acquoy te nemen. Voor verdere informatie kijkt u op 9292ov.nl

 

Kosten

De kosten van deze dag bedragen 10,- euro per persoon, waarbij een lid één introducé mag inschrijven.

 

Aanmelden

Aanmelden voor zaterdag 11 mei kan door u in te schrijven via het inschrijfformulier vóór 15 april 2019. Onze Belgische leden kunnen ook het bedrag electronisch overmaken via Bancontact.

Inschrijfformulier activiteit

Het maximaal aantal deelnemers voor deze activiteit is 30.

 

Namens de AVOU

Aletta Speur
(Bestuurslid)

Gegevens

Datum:
11 mei
Tijd:
10:30 - 16:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

AVOU
Telefoon:
024-3540479
E-mail:
info@avou.nl

Locatie

Tavernee
Langendijk 60
Acquoy,
+ Google Maps

Geef een reactie

Back To Top