skip to Main Content

Bekijk hier al onze activiteiten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Boekpresentatie ‘Animo’ van dr. Jeroen Vanheste op dinsdag 19 januari

19 januari @ 20:30 - 21:30

In oktober verscheen het nieuwe boek Animo van dr. Jeroen Vanheste. Jeroen Vanheste maakt deel uit van de faculteit Cultuurwetenschappen (vakgroep Filosofie en Geschiedenis) van de Open Universiteit. Dit boek is een pleidooi voor het spel als een vorm van levenskunst: het bevat een kleine filosofie van het spelende leven. Een spelend leven is een leven met smaak, stijl, plezier, bezieling en enthousiasme, kortom: met animo. Op dinsdag 19 januari houden de ValC-hof Projectgroep en de AVOU een digitale presentatie van dit boek.

De mens is een speler: je kunt als mens op een eigen speelse manier vorm geven aan je leven. Die eigen vormgeving heeft bijvoorbeeld te maken met de rituelen waarmee je je leven inricht, de manier waarop je het spel van de liefde speelt, je gevoel voor humor en je individuele stijl. Ons leven bestaat voor een groot deel uit dagelijkse verplichtingen, zoals studeren, werken en zorgen voor jezelf en anderen. Alleen door aandacht te besteden aan jezelf, je relaties en je persoonlijkheid, kun je extra glans aan je leven geven. Daarvoor is het nooit te laat: ongeacht je leeftijd blijft het altijd mogelijk om het leven al spelend en als een kunstwerk te benaderen.

Op 19 januari gaat Jeroen Vanheste in gesprek met zijn collega Herman Simissen, die hem zal bevragen over de achtergronden en inhoud van zijn boek.

Het gesprek is bij te wonen via het webinarprogramma ‘Classroom’. U hoeft daar zelf geen abonnement of app van te hebben.
U kunt één introduce opgeven. Deelname is gratis voor leden, hun introducees en studenten. Klik hier om u aan te melden.

Aanmelden is mogelijk tot en met 11 januari 2021. U krijgt tijdig, op het (de) doorgegeven emailadres(sen), een deelnamelink toegestuurd.

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
20:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Back To Top