skip to Main Content
Webinar ‘Het PROCES Van De Eeuw’ Op 24 Maart

Webinar ‘Het PROCES van de eeuw’ op 24 maart

Het blad ‘PROCES. Tijdschrift voor strafrechtspleging’ bestaat 100 jaar. Ter ere van het honderdjarig bestaan van het blad, verschijnt het jubileumnummer ‘Het PROCES van de eeuw’. Om het jubileum te vieren organiseert het tijdschrift op 24 maart 2021 een webinar. Janine Janssen, naast bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit ook een van de voorzitters van de redactie van het blad, zal het webinar hosten.

Wetenschap versus de praktijk
De wetenschap probeert eigen werk toegankelijker te maken voor een breder publiek. De praktijk probeert lessen uit de wetenschap te integreren. Regelmatig wordt in PROCES uit de doeken gedaan dat het naar elkaar brengen van praktijk en wetenschap niet zo eenvoudig is.
PROCES richt zich primair op de strafrechtspecialist in het brede veld van criminologie en rechtshandhaving. De redactie besteedt veel aandacht aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van misdaad, veiligheid, berechting en straf.
PROCES probeert zo al honderd jaar een brug te slaan tussen de praktijk en de wetenschap. De redactie wil de verjaardag vieren door stil te staan bij actuele aandachtspunten.

Webinar 24 maart
Tijdens het webinar wordt deze soms moeilijke relatie tussen wetenschap en praktijk door verschillende redacteuren besproken. De historie van het blad komt aan bod en de sprekers zullen met elkaar in discussie gaan.
Het webinar duurt van 16.30 uur tot 17.30 uur.
Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Karlijn Juncker van Avans Hogeschool (ka.juncker@avans.nl).

Geef een antwoord

Back To Top