skip to Main Content
Commissie Kunst & Erfgoed OU-museum Bepaalt Prioriteiten

Commissie Kunst & Erfgoed OU-museum bepaalt prioriteiten

Start met het conserveren en digitaliseren van alle jaargangen van het studentenblad Modulair. Probeer intern aansluiting te vinden bij het (mede) ontwikkelen van een virtueel platform waarop de OU tevens haar erfgoed kan presenteren. Dat zijn enkele van de prioriteiten die de Commissie Kunst & Erfgoed heeft bepaald tijdens haar overleg op 21 januari.

Vooral de Modulairs uit de beginjaren (vanaf 1985), die op krantenpapier werden gedrukt, lijden onder verzuring. Weliswaar is het handmatig doorbladeren van de informatie- en beeldrijke edities voor menigeen een feest der herkenning, de commissie is er nog niet uit of het zinvol is om alle papieren edities te moeten bewaren.

Met behulp van digitalisering is het raadplegen van alle jaargangen hoe dan ook geborgd. Sprekend over OU-periodieken kon de commissie verheugd constateren dat de jaargangen van het personeelsblad Werkwijzer (vanaf 1987) compleet zijn, op slechts 1 exemplaar na. Overigens is de conditie van deze jaargangen, van een kwalitatief betere papiersoort, nog uitstekend.

Digitalisering van de OU-periodieken past prima in het ontwikkelen van een virtueel platform OU-erfgoed (Virtueel Museum) waarbinnen de OU-bladen kunnen worden aangeboden als digitale leestafel voor respectievelijk medewerkers, studenten/alumni en andere in onderwijshistorie geïnteresseerden.

In een volgend bericht meer over andere voornemens van de commissie.

Geef een antwoord

Back To Top