skip to Main Content
Conferentie Cultural Perceptions Of Safety

Conferentie Cultural Perceptions of Safety

Op 21 en 22 januari 2021 organiseert de faculteit Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit in samenwerking met het Huizinga Instituut en de Nederlandse Onderzoeksschool voor Cultuurgeschiedenis, de internationale conferentie ‘Cultural perceptions of safety’, over moderne en premoderne gevoelens van veiligheid in literatuur, filosofie, kunst en geschiedenis.

Wetenschappers uit acht landen
Deze tweedaagse conferentie brengt wetenschappers uit acht landen samen. Zij zijn allemaal afkomstig uit verschillende cultuurwetenschappelijke disciplines. Met onder anderen prof. dr. Nils Büttner, prof. dr. Eddo Evink, prof. dr. Beatrice de Graaf en dr. Debra Benita Shaw.
De sprekers zullen een verscheidenheid aan onderwerpen behandelen, variërend van verhalen en visuele betogen over (on)veiligheid, representaties en verbeeldingen van plaats en ruimte van veiligheid en regelgeving om de veiligheid te waarborgen. Het volledige programma en meer informatie over de sprekers is te vinden op de conferentiepagina.

Aanmelden voor online conferentie
De conferentie is bedoeld voor wetenschappers, promovendi en masterstudenten uit alle cultuurwetenschappelijke disciplines of uit andere disciplines die geïnteresseerd zijn in de studie van culturele percepties van veiligheid. De tweedaagse conferentie vindt plaats in het Academiegebouw en in de Rechtbank in Utrecht. De conferentie is volledig online te volgen. Aanmelden kan voor het volledige programma of voor bepaalde tijdslots. Om u aan te melden vult u het registratieformulier in.

Geef een antwoord

Back To Top