skip to Main Content
Webinar ‘juridische Perspectieven Op De Coronacrisis’

Webinar ‘juridische perspectieven op de coronacrisis’

Wat zijn rechten nog waard tijdens een pandemie? Van coronaboete tot vliegvouchers, het coronavirus heeft impact op ons leven, ook in juridische zin. In samenwerking met de Open Universiteit organiseert de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) een webinar waarin de coronacrisis beschouwd wordt uit zowel publiek- als privaatrechtelijk perspectief.

Sven Brinkhoff, universitair hoofddocent straf(proces)recht aan de OU, geeft een inleiding op de coronaboete. Op welke grondslag zijn deze boetes gebaseerd? Hoe komen ze tot stand? En wat zijn de rechtsgevolgen?

Viola Heutger, docent aan de OU en wetgevingsadviseur op het gebied van consumentenrecht, gaat vervolgens in op de consumentenvragen. Van abonnementen op gesloten sportscholen tot vliegvouchers. Waar heb je recht op en wat moet je als consument accepteren?

Daarnaast zal Theo Bastiaens, rector magnificus, kort stil staan bij de impact van de coronacrisis op de Open Universiteit.

Bij uitzondering is dit webinar toegankelijk voor alle studenten en alumni van de Open Universiteit.

Datum
Zaterdag 6 juni 2020

Locatie
Online, link wordt uiterlijk twee dagen voorafgaand aan het webinar per mail toegestuurd.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht. Klik hier om aan te melden.

Geef een reactie

Back To Top