skip to Main Content

Verslag bezoek verborgen schatten van Laren

De dag werd om 10:00 uur begonnen in het museum café van Singer Laren met uitgebreide koffie/thee met veel lekkers. Het café noemt dit sweet tea/koffie.

Om 11:00 uur bij de opening van het museum bezochten de deelnemers aan deze eerste activiteit van 2019 de tentoonstelling out of office. Een tentoonstelling over hedendaagse kunst aangekocht door bedrijven. Of zoals de reclame op de radio zegt kunst van Karel Appel tot Armando. Het is een kunsthistorisch overzicht van 75 jaar moderne kunst, verzameld door tal van bedrijven en ook door de overheid ten behoeve van buitenlandse zaken voor het promoten van Nederlandse kunst. Deze werken (vooral schilderijen) hangen in de ambassades.

Na het bezoek aan het museum gingen wij, met een korte wandeling, van het museum naar de Brink 5 voor de lunch bij Mauve. Dit restaurant had veel werk gemaakt van het lunchbuffet.

Om 13:40 uur vertrokken wij lopend naar het Dickens theater waar om 14:00 uur genoten kon worden van de besloten voorstelling voor de Alumnivereniging.

Dickens in het licht van de toverlantaarn

De Inhoud van de voorstelling was:

Welkom en aandacht voor Dickens in 1869 door Else Flim
Introductie Dickens via de Laterna Magica/Magic Lantern
Charles Dickens begroet het publiek met een wens

Inleiding over het ontstaan van The Pickwick Papers
Bob Sawyers feestje/Mr. Bob Sawyer’s Party

Intermezzo Een Magic Lantern bezoek aan Parijs (met glasplaten uit Parijs van rond om 1850)

Dickens vertelt over de toverlantaarn en zijn werken

PAUZE

Inleiding The Ivy Green uit The Pickwick Papers
Intermezzo Lied The Ivy Green (Er werd uit volle borst met het refrein  mee gezongen door  de alumnileden met hun introducees)
Verkiezingskoorts / Eatanswill Election

Charles Dickens neemt afscheid van het publiek

Afsluiting

Dickens in het licht van de toverlantaarn is een theatervoorstelling van Else Flim Productions:

Aad Kok – Charles Dickens-acteur en historisch researcher, lid Magic Lantern Society London en MLS USA&Canada, lid The Dickens Fellowship

Else Flim – Schrijver/dramaturg, vertaler Dickensteksten, regisseur, lid Magic Lantern Society London en MLS USA&Canada, lid Auteursbond, lid The Dickens Fellowship

Else Finn laat in een schriftelijke reactie aan ons weten:

Jullie waren een erg leuk spontaan gezelschap om voor op te treden. In de pauze ga ik altijd even naar het theater om van alles klaar te zetten voor het tweede deel. Toen ik terugliep zag ik leden in boeken bladeren en bij binnenkomst attendeerden ze elkaar op de gelezen informatie. Ook stond er een groep rond de exclusieve (niet meer te koop in het Dickens Museum London) kaart A Balloon View of London enthousiast te wijzen of elkaar iets uit te leggen/te vertellen over verschillende locaties. Ja, heerlijk zo’n belezen publiek dat van boeken en informatieverwerking- en verspreiding houdt.

En het weer voor deze dag? Was zoals vaak bij onze activiteiten- zonnig.

Aletta Speur

AVOU

Geef een reactie

Back To Top