skip to Main Content
Uitnodiging Alumnimiddag 2018 Faculteit Cultuurwetenschappen

Uitnodiging alumnimiddag 2018 faculteit cultuurwetenschappen

Namens de staf van de opleiding Cultuurwetenschappen wil ik u van harte uitnodigen tot het bijwonen van onze alumni-middag die op 2 juni in het Mauritshuis te Den Haag gehouden zal worden.

Als thema van deze middag is gekozen voor ‘rampen’,  –  een onderwerp waarvoor de belangstelling van het cultuurwetenschappelijk onderzoek de laatste jaren sterk toegenomen is. Want al is de confrontatie met rampen van alle tijden, in de preventie, bestrijding en doordenking van rampen komt het eigene van een cultuurperiode naar voren. In een drietal korte lezingen zullen enkele facetten van dit onderwerp belicht worden. Zo zal gesproken worden over de Nederlandse omgang met watersnoodrampen, over de religieuze en filosofische reflectie op dergelijke rampen in de vroeg moderne tijd en over Vermeers weergave van de noodlottige ontploffing van het Kruithuis in zijn iconisch geworden Gezicht op Delft.

Daarna zal de gelegenheid geboden worden om onder leiding van een professionele gids de collectie van het Mauritshuis te bewonderen. Naast het besproken schilderij van Vermeer heeft het Mauritshuis immers nog vele andere schilderijen in bezit die naar rampspoed en tegenslag verwijzen.

Deelname aan deze middag is kosteloos. Vanwege het beperkte aantal plaatsen wordt u echter dringend verzocht u voor 1 mei aan te melden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-alumnidag-cultuurwetenschappen-45020908750

Plaatsen zullen op volgorde van inschrijving toegekend worden.

Nadere informatie over het programma is in de bijlage van deze uitnodiging te vinden. Gelieve de website van het Mauritshuis te raadplegen voor de routebeschrijving en informatie omtrent parkeermogelijkheden.

We verheugen ons op uw komst en hopen u allen in grote getale te mogen begroeten!

Met de meeste hoogachting en vriendelijke groet,

Elisabeth den Hartog

Geef een reactie

Back To Top