skip to Main Content
Bezoek Aan Schoorl Op 2 September

Bezoek aan Schoorl op 2 september

Deze dag zal tijdens een lezing informatie gegeven worden over de Schoorlse duinen gevolgd door een wandeling door deze duinen.

De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Die vind je bijna nergens in de duinen. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen.

De Schoorlse Duinen zijn in alle seizoenen prachtig. In de winter, als de rijp op de takken ligt, is het er betoverend stil. In de lente laten de vele vogels flink van zich horen. Zoals de groene specht en de zeer zeldzame nachtzwaluw. In juni en juli staan tienduizenden dennenorchissen in bloei. Een tapijt van kleine witte orchidee├źn. In augustus kleurt de heide prachtig paars. En in de herfst groeien er ruim 800 soorten paddenstoelen.

Inschrijven voor deze activiteit kan nog!

Namens de AVOU,
Marianne Elderman (bestuurslid)

Maarten van Hooij is in januari 2015 afgestudeerd aan de Open Universiteit in managementwetenschappen, met als specialisatie financial decision making.

Geef een reactie

Back To Top